Sveikas greitas maistas – ar tai įmanoma?

Rasti sveiką ir subalansuotą maistą greito maisto restorane nelengvas iššūkis. Visų pirma kyla klausimas, ar šios dvi sąvokos – sveikas maistas ir greitas maistas – yra suderinamos? Paprastai greitas maistas yra kaloringas, jame daug nesveikų riebalų. Kartais net viename patiekale yra tiek kalorijų, kiek jums pakaktų visai dienai. Be to, greito maisto restoranų patiekaluose yra mažai maistingųjų medžiagų, tarp ingredientų nėra daug vaisių, daržovių, skaidulinių medžiagų. Vis dėlto valgyti greitojo maisto restoranuose ir valgyti sveikiau yra išties įmanoma, tereikia žinoti šiek tiek faktų.

Pirmoji taisyklė, kuri galioja renkantis sveiką maistą, skamba taip: nepaverskite greitojo maisto nuolatiniu maistu. Galite išlikti sveiki, jei tik greitasis maistas netaps kasdieniu įpročiu. Antras labai svarbus aspektas – tai jūsų pasirinkimai. Tik patys išradingiausieji ir atkakliausieji greitojo maisto restorano meniu randa sveikesnių patiekalų. Toliau pateiksime keletą naudingų patarimų renkantis maistą tokiuose restoranuose.

Ne daugiau kaip 500 kalorijų

Greitas maistasStatistinis suaugęs žmogus pavalgęs greitojo maisto restorane su maistu gauna 836 kalorijas ir įvardindamas, kiek jo nuomone kalorijų jis gavo, paprastai apsirinka 175 kalorijomis. Dauguma greitojo maisto restoranų pateikia siūlomo meniu kalorijų kiekį savo internetinėje svetainėje arba pačiame restorano meniu. Pasinaudokite šia informacija ir pasistenkite neviršyti 500 kalorijų.

Mažiau riebalų, daugiau baltymų ir skaidulų

Greitojo maisto restorano meniu ieškokite patiekalų, kuriuose būtų daugiau skaidulinių medžiagų, pilno grūdo produktų, kokybiškų baltymų. Taip pat rinkitės tuos valgius, kurie nepasižymi dideliu sočiųjų riebalų kiekiu it neturi transriebalų.

Patobulinkite patiekalus

Valgant greitojo maisto užkandinėje įsinešti savo maisto negalima, tačiau jei valgysite lauke ar automobilyje, galite drąsiai papildyti įsigytus patiekalus savo produktais. Praturtinkite greitąjį maistą prie jo derančiais riešutais, šviežiomis morkų lazdelėmis, jogurtu ar kitais priedais ir iš maisto gausite daugiau naudos.

Ribokite natrio kiekį

Pernelyg didelis natrio kiekis organizme susijęs su širdies ir kraujagyslių ligomis. Rekomenduotina natrio dienos dozė suaugusiam žmogui yra 1500 miligramų. Niekada nereikėtų viršyti 2300 miligramų per dieną normos. Deja, valgant greitąjį maistą tai padaryti nelengva. Šiuo atveju derėtų planuoti iš anksto. Pavyzdžiui, galite paprašyti, kad jūsų mėsainio mėsa būtų kepama be druskos.

Venkite didelių porcijų

Didžiosios greito maisto restoranų patiekalų porcijos galėtų būtų padalintos perpus ir vienos dalies pilnai pakaktų vienam valgymui. Tad pasistenkite užsisakinėti vidutinio dydžio arba mažiausias porcijas. Ypač, jei perkate sumuštinius, mėsainius arba gretutinius patiekalus. Jei po to vis dar jaučiate alkį, verčiau parduotuvėje nusipirkite vaisių.

Nebijokite pasiteirauti

Ne kiekvienas greito maisto restorano lankytojas žino, kad galimi tam tikri meniu pakoregavimai. Pasiteiraukite pardavėjo(-s), ar galima ant jūsų patiekalo nedėti kaloringo padažo, paklauskite, ar galėtų jūsų mėsainis būti su pilno grūdo duona vietoje įprastinės.

Mėgstate gaminti greitą sveiką maistą namuose? Puiki idėja. Ypač, kai pasirodo geros

worldrecipes.eu akcijos ir galite įsigyti maistingų produktų už patrauklią kainą. Namuose gamindami greitąjį maistą tiksliai žinosite, kokius ingredientus į jį sudedate, todėl kontroliuoti savo mitybą bus daug lengviau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *