Mėnesio archyvas: 2017 m. liepos mėn.

Batutas – ir džiaugsmas, ir pavojus

Linksma ir šiek tiek pavojinga, sportiška pramoga yra batutai. Smagu šokinėti į viršų ir žemyn, smagu, kai šokinėjant tiesiog supasi visa aplinka. Tačiau drauge tai ir pavojinga. Panagrinėkime batutų aktualijas.

Kodėl taip smagu pašokti?

Visų pirma, verta klausti savęs, kodėl išvis batutai kelia tokį džiaugsmą. Argi ne keista, kad kažkokie žmonės staiga ima striksėti į viršų ir žemyn ir iš viso to atsiranda tiek džiaugsmo. Tikėtina, kad tas šokinėjimo džiaugsmas tiesiog yra tarsi aidas mūsų praeities. Pažvelkite į beždžiones, mūsų giminaites, kaip smagu joms savo ilgomis rankomis šuoliuoti nuo šakos ant šakos. O jeigu dar ir turi uodegą, tai su ja išvis smagu prisilaikyti už šakų. Vaikai, kurie itin gerai jaučia gamtos šauksmą, instinktyviai daro keletą dalykų. Pavyzdžiui, įsikimba mamai į plaukus (kaip beždžionės vaikai įsikimba mamai į gaurus, nes tik taip šuoliuojant medžiais saugu pernešti vaikus). Taigi, žmogus mėgsta irgi įsikibti, o taip pat mėgsta šuoliuoti. Tie dalykai, kurie praeityje mums buvo nesvetimi, o gal mūsų kažkoks protėvis, dar ne „homo sapiens“, bet ankstesnis, mėgo tai daryti. Taigi, ir žmogui yra malonu jausti, kaip viskas kyla aukštyn ir žemyn.

Kokie pavojai slypi, ir kaip apsisaugoti

Batutai vaikamsŽinoma, batutai nėra tokie pavojinga kaip važinėjimas automobiliu greitkeliu per lietų ar plaukimas nemokant plaukti. Batutas tėra šoklus dalykas. Gali būti, kad jeigu bandysi atlikti visokius sportinius triukus ant batuto – blogai nusileidžiant pastatysi koją, ranką, o gal sprandą nusisuksi. Jeigu atsargiai šokinėji kaip baikštus pirmūnas, tai nieko neatsitiks. Nebent kas nors kitas šokdamas ir leisdamasis tave kliudys. Jeigu pradėsi kažką daryti gudriau, tada gali visko nutikti. Dar gali krentant atsitrenkti į sienelę – nosį prasikelti. Arba šokant pasitempti kokį raumenį, raištį. Visko gali būti. Tačiau geriausia apsaugos priemonė yra atsargumas. Kita vertus, jeigu ketini užsiimti batutais kaip sportu, tada, nori nenori, reikės pašokinėti smarkiau. Taigi, tuomet vertėtų saugotis ir užsidėti šalmą, užsivynioti minkštas apsaugas ant kelienių. Ir niekada neiti ant batutų šokinėti girtam. Jeigu batutą statote namie vaikams, galite apačioje po juo iškasti duobę ir tada jis dėsis daug žemiau. Tuomet taip neapsvaigs galva dėl aukščio, nes visų pirma iššoksi iš duobės. O jeigu ir sugebėsi iškristi iš batuto, tai bus mažesnis aukštis, mažesni ir sutrenkimai.

Vakarėlis batute

Skaityti toliau

Kaip visada išlikti stilingu, skiriant tam kuo mažiau laiko

Turbūt niekada nesusimąstėte, jog tam, kad būtumėte madingas žmogus, apsirengęs stilingai, galbūt iš tiesų turite visai ne stiliaus katalogų poreikių. Gal tai, ko iš tiesų jums reikia, yra skalbimo mašinų remontas Vilniuje. Nes būtent tvarkingi, švariai apsirengę žmonės atrodo tikrai stilingai.

Drabužiai visada turi būti tvarkingi

Mašinų remonto paslaugosAuksinė stiliaus taisyklė yra ta, kad visada reikia stengtis išlikti tvarkingai. Reikia atrodyti tvarkingai, kad ir kas atsitiktų. Pažiūrėkite į žmones, kurie vaikšto su nešvariais arba apsiglamžiusiais rūbais. Kad ir kokie tai būtų rūbai, net jeigu iš madingiausios kolekcijos, tačiau būdami netvarkingi jie atrodys siaubingai. Gal ilga madinga suknelė kainavo 300 eurų, tačiau šalia stovinti moteris su paprasta pigia suknele už 15 eurų atrodys daug geriau vien todėl, kad rūbas bus išskalbtas, švarus ir tvarkingas. Taigi, norintiems atrodyti stilingai, pirmasis patarimas būtų visada žinoti, kad galėsite lengvai pasinaudoti skalbimo mašina, taip pat drabužių laidyne, galėsite užtikrinti, kad rūbais būtų pasirūpinta.

Pirkite vienspalvius, klasikinių kirpimų rūbus

Skaityti toliau