Mėnesio archyvas: 2019 m. spalio mėn.

Ką turite žinoti apie buhalterines apskaitos paslaugas?

Kiekvienai įmonei yra svarbu, kad buhalterinė apskaita būtų vedama tinkamai. Tai svarbu norint tinkamai paskirstyti išlaidas ir pajamas bei planuoti plėtrą, ir norint pasiekti daugelį kitų svarbių tikslų. Įmonių savininkams svarbi, kokia yra buhalterine apskaita kaina ir ar verta samdyti buhalterį?

Sprendžiant klausimą ar samdyti buhalterį, ar verčiau kreiptis į buhalterinių paslaugų įmonę reikia viską gerai apskaičiuoti ir apgalvoti. Įmonės vadovybei tenka sudėtinga užduotis. Surasti tinkamą buhalterį ir jam mokėti atlyginimą – tai dar ne visos išlaidos tenkančios įmonei. Reikia sukurti darbo vietą: baldai, kompiuterinė technika, kompiuterio ir buhalterinės programos, mokymai ir pan. Be to, jei įmonėje nuolat reikalingas buhalteris, tai reikia pagalvoti apie antro buhalterio samdymą ir darbo vietos kūrimą, juk buhalteris turės eiti atostogų ar netikėtai susirgs. Jį pavaduoti negalės bet kas.

BuhalterijaKokiais atvejais apsimoka steigti buhalterio darbo vietą ir, kokiais ne? Yra tam tikri atvejai, kai apsimoka samdyti buhalterį ar buhalterius ir jiems įkurti darbo vietas. Tai tie atvejai, kai įmonė yra didelė arba joje vykdoma didelė apyvarta ir nuolat reikia buhalterio. Visais kitais atvejais, kai yra nedidelė, vidutinio dydžio ar ką tik pradedanti darbą – apsimoka kreiptis į buhalterinių paslaugų įmonę.

Skaityti toliau